Pullataskut LG MA MU SO

18.11.2017

12 kpl

Tee 2,5 dl Luontaisesti gluteeniton pullataikinalla LG MA MU SO

Täyte:

1 rkl/tasku luumuhilloa / paiston kestävää marmeladia 

Kauli suorakulmaiseksi noin ½ cm paksuiseksi 50 x 40 cm levyksi. Leikkaa levy pitkittäin kahtia. Jaa edelleen levyt noin neljän sormen levyisiksi (7cm) taikina paloiksi. Hahmottele tasku kahtia, josta alempi 2. puoliskoon leikkaat hiukan puolenvälin alapuolelta sormen paksuisia viiltoja kumminkin, niin ettei ne ylety levyn reunaan asti.

Täyte: Lisää vielä täyte 1. puolikkaan puolenvälin. Nosta 2:n puoli 1:en päälle käyttäen lastaa jottei taikina hajoa. Varmista, että kaikki kolme reunaa menee kiinni. Jollei painelu auta, niin kostuta reunat vedellä. Nosta valmis pulla lastalla uunipellille leivinliinan alle kohoamaan ennen uuniin laittoa. Voitele pulla munalla.

Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Jäähdytä pullataskut ennen tarjoilua, sillä lämpimänä hillo saattaa polttaa kielen.

Vinkki:

  • ohjeen saat Vehnäjauhopohjaiseksi muuttamalla taikinan ohjeen Vehnäpullataikina LA MU SO avulla.
  • Paistoväriä leivonnaisiin saa voitelemalla tuotteet esim. piimällä, maito, kahvi, siirappivedellä, kananmunalla, kahvisokerivedellä, laktoositonta margariinilla tai vedellä