Vehnäpullataikina LA MU

30.06.2017

Taikina:

½l LA maitoa

50 g tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa

2 dl sokeria

1 tl suolaa

200 g juoksevaa MA margariinia

2 tl kardemummaa

n 1kg vehnäjauhoa

  Lisää kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Käytä monitoimikonetta sekoitukseen ja vaivaa taikinaa hyvin lisättäessä jauhoja vähitellen. Lisää lopuksi juoksevaa margariinia. Taikina saa olla hiukan löysähköä eli kun taikina irtoaa kädestä, on se hyvä. Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan liinan alle noin ½ tuntia tai kunnes se on kohonnut noin kaksinkertaiseksi.

Vinkki:

  • voit lisätä taikinaa 1-2 munaa
  • MA version saat kun korvaat maidon vedellä, kaura-, riisi-, kookos-, hasselpähkinä- tai mantelijuomalla

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita