Luontaisesti gluteeniton pullataikina LG MA MU SO

30.06.2017

Taikina:

2,5 dl riisimaitoa

½ rkl Phyllisiumia

2 tl ksantaani

25 g hiivaa

½ tl suolaa

1,5 dl sokeria

1 tl kardemummaa

1 pkt (500g) LG jauhoseosta

100g juoksevaa MA margariinia

  Liota hiiva (tuorehiiva 37 asteeseen ja kuivahiiva 42 asteeseen) kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola ja phyllisium. Anna nesteen turvota 10 minuuttia. Lisää joukkoon sokeri ja kardemumma sekä vähitellen jauhot+ksantaani taikinaan hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi margariini ja vaivaa vielä hetki, jotta taikina kohoaisi paremmin. 

Vinkki:

  • nesteenä voit käyttää vettä, maitotuotteita, kaura-, riisi-, kookos-, hasselpähkinä- tai mantelijuomaa
  • 1 pkt semperin vaaleaa luontaisesti gluteeniton jauhoseosta = 7,5dl
  • Paistoväriä leivonnaisiin saa voitelemalla tuotteet esim. piimällä, maito, kahvi, siirappivedellä, kananmunalla, kahvisokerivedellä, laktoositonta margariinilla tai vedellä
  • jos voit käyttää gluteenitomia jauhoja saat ohjeesta leivottavamman ja halvemman
Luo kotisivut ilmaiseksi!