Vehnäpullataikina LA MU
30.06.2017

Taikina:
½l LA maitoa
50 g tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
200 g juoksevaa MA margariinia
2 tl kardemummaa
n 1kg vehnäjauhoa
Lisää kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Käytä monitoimikonetta sekoitukseen ja vaivaa taikinaa hyvin lisättäessä jauhoja vähitellen. Lisää lopuksi juoksevaa margariinia. Taikina saa olla hiukan löysähköä eli kun taikina irtoaa kädestä, on se hyvä. Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan liinan alle noin ½ tuntia tai kunnes se on kohonnut noin kaksinkertaiseksi.
Vinkki:
- voit lisätä taikinaa 1-2 munaa
- MA version saat kun korvaat maidon vedellä, kaura-, riisi-, kookos-, hasselpähkinä- tai mantelijuomalla