Uunijäätelö LG MA

18.11.2017

6-8 annosta, Æ 28 cm irtopohjavuoka

Sokerikakkupohja:

munaa

¾ dl sokeria

1 dl LG jauhoseosta

½ tl leivinjauhoa

Täyte

0,75 dl Tofu vanilja jäätelöä

227g ananaspaloja

425g persikkaa

Marenkikuorrute:

munanvalkuaista

1 dl sokeria

kourallinen mantelilastuja

Tee sokerikakkupohja: Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja voitele sen reunat. Vaahdota muna ja sokeria noin 10 minuuttia. Lisää jauho ja leivinjauhe sihdin läpi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmistele jäätelö leikkaamalla 1 cm paksuksi siivuiksi ja laita takaisin pakastimeen. Pidä jäätelö mahdollisimman kauan pakkasessa ennen uuniin laittoa.

Laita uuni 250 asteeseen lämpenee.

Tee marenki: Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Testaa kumoamalla kulho ylösalaisin. Jos vaahto pysyy astiassa, on marenki valmis.

Kokoa uunijäätelö laitamalla pohjalle ensin ananaksen palat ja sitten persikka siivut. Lopuksi kekoa jäätelöviipaleet tasaisesti koko alueelle. Kuorruta nopeasti koko kakku marenkivaahdolla joka kohta tasaisesti, sillä marenki toimii eristeenä, ettei jäätelö sula uunissa. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Laita kakku uuniin yläosaan noin 2 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.

Tarjoa välittömästi.

Vinkki:

  • SO version saat kun vaihdat soija jäätelön kaura- (Oatly) tai (Rice) riisi jäätelöön