Toscakakku LG MA SO

18.11.2017

12 palaa, Æ 28 cm irtopohjavuoka

Pohja:

125 g juoksevaa MA margariinia

½ dl vettä

2 dl sokeria

1 munaa

3 dl LG jauhoseosta

1½ tl leivinjauhoa

Toscakuorrute:

70-100g mantelilastuja

100g juoksevaa MA margariinia

2 rkl nestettä

½-1 dl sokeria

1 rkl maizenaa

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja voitele sen reunat. Yhdistä nesteet. Vaahdota sokeri ja munat hyvin kuohkeaksi ja ilmavaksi. Sekoita leivinjauhe taikinaan. Yhdistä kaikki jauho-, margariinineste- ja munasokeriseokset yhteen. Kaada taikina vuokaan.

Paista uunissa 175 asteessa alimmalla tasolla 25 minuuttia. Ota kakku uunista ja jätä uuni päälle.

Kuorrute Kun pohja on uunissa laita kattilaan margariini, neste, sokeri ja jauhot. Keitä kokoon ja hauduttele koko ajan sekoittaen kunnes kuorrute sakenee. Lopuksi lisää seokseen mantelilastut. Levitä kuorrute vastapaistetulle kakulle hyvin varovasti ja tasaisesti. Paista kukkua vielä keskitasolla 10-15 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla.