Toscakakku LG MA SO
12 palaa, Æ 28 cm irtopohjavuoka
Pohja:
125 g juoksevaa MA margariinia
½ dl vettä
2 dl sokeria
1 munaa
3 dl LG jauhoseosta
1½ tl leivinjauhoa
Toscakuorrute:
70-100g mantelilastuja
100g juoksevaa MA margariinia
2 rkl nestettä
½-1 dl sokeria
1 rkl maizenaa
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja voitele sen reunat. Yhdistä nesteet. Vaahdota sokeri ja munat hyvin kuohkeaksi ja ilmavaksi. Sekoita leivinjauhe taikinaan. Yhdistä kaikki jauho-, margariinineste- ja munasokeriseokset yhteen. Kaada taikina vuokaan.
Paista uunissa 175 asteessa alimmalla tasolla 25 minuuttia. Ota kakku uunista ja jätä uuni päälle.
Kuorrute Kun pohja on uunissa laita kattilaan margariini, neste, sokeri ja jauhot. Keitä kokoon ja hauduttele koko ajan sekoittaen kunnes kuorrute sakenee. Lopuksi lisää seokseen mantelilastut. Levitä kuorrute vastapaistetulle kakulle hyvin varovasti ja tasaisesti. Paista kukkua vielä keskitasolla 10-15 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla.