Teija marjapiirakka MA MU SO

24.09.2017

viinerivuoka / halkaisijaltaan 26 cm tai 20x30cm piirakkavuoka 

Taikina:

4 dl vehnäjauhoja

½ dl sokeria

½ tl leivinjauhe

1 tl vaniljasokeria

tilkka vettä

150 g Sunnuntain maidotonta margariinia sulatettuna

Täyte:

½ l marjoja

1 rkl perunajauhoa

1 dl sokeria

½ dl vettä

Pinnalle:

sokeria/hillosokeria

Sekoita ensin kuivat aineet, jonka jälkeen lisää vesi ja margariinia. Laita taikina jauhotetuin käsin voideltuun uunivuokaan. Laita täytteen ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa kunnes täytteestä tulee paksua kiisseliä. Levitä kiisseli taikinan päälle. 

Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Ripottele pinnalle sokeria ja anna jäähtyä.

Vinkki:

  • LG version saat kun korvaat jauhot 4 dl LG jauhoa
  • tarjoa kylmänä, muuten piirakan pohja murenee sitä leikatessa.
  • voit myös laittaa piirakat voideltuihin viinerivuokiin, jolloin saat valmiita annos piirakoita.