Teijan marjapiirakka MA MU SO
24.09.2017
viinerivuoka / halkaisijaltaan 26 cm tai 20x30cm piirakkavuoka
Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
½ tl leivinjauhe
1 tl vaniljasokeria
tilkka vettä
150 g Sunnuntain maidotonta margariinia sulatettuna
Täyte:
½ l marjoja
1 rkl perunajauhoa
1 dl sokeria
½ dl vettä
Pinnalle:
sokeria/hillosokeria
Sekoita ensin kuivat aineet, jonka jälkeen lisää vesi ja margariinia. Laita taikina jauhotetuin käsin voideltuun uunivuokaan. Laita täytteen ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa kunnes täytteestä tulee paksua kiisseliä. Levitä kiisseli taikinan päälle.
Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Ripottele pinnalle sokeria ja anna jäähtyä.
Vinkki:
- LG version saat kun korvaat jauhot 4 dl LG jauhoa
- tarjoa kylmänä, muuten piirakan pohja murenee sitä leikatessa.
- voit myös laittaa piirakat voideltuihin viinerivuokiin, jolloin saat valmiita annos piirakoita.