Runebergin torttu LG MA

04.02.2018

muffinivuoka, 12 kpl

200g juoksevaa MA margariinia

1 dl sokeria

2 munaa

2 dl LG jauhoseosta

5 (n. 60g) Semperin piparkakkukeksejä LG MA MU SO

1 pss (80g) mantelijauhetta

1½ tl leivinjauhetta

1½ tl kardemummaa

½ dl soija juomaa

Pinnalle:

1-2tl/torttu vadelmahilloa

valmista sokerikuorrutetta

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon. Murskaa piparkakut kaulimella jauheeksi muovipussissa tai pyyhkeen välissä. Sekoita kuivat ainekset yhteen. Sekoita jauhoseos vuorotellen nesteen kanssa. Voitele muffinivuoat. Annostele taikina vuokiin.

Paista uunissa 20 asteessa uunin alaosassa noin 20 minuutin ajan.

Kumoa tortut jäähtyneinä ja koristele hillolla. Pursota sokerikuorrutetta hillon ympärille.


Vinkki:

  • SO version saat kun korvaat maidon vedellä, riisi-, kaura-, manteli-, kookos-, cashew-, hasselpähkinä- ja riisijuomalla