Porkkanaleivos LA SO

30.11.2017

palaa, 50 cm syväuunipelti

Taikina:

4 munaa

4 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoa

2 tl soodaa

2 tl leivinjauhoa

2 tl vaniljasokeria

2 dl öljyä / juoksevaa MA margariinia

6 dl (900g) porkkanaraastetta

Päällinen:

200g maustamatonta LA tuorejuustoa

100g juoksevaa MA margariinia / MA leivontamargariinia

1 pkt (250g) tomusokeria

Pinnalle:

värillistä raesokeria

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää kuivat ainekset ja tämän jälkeen loput ainekset. Levitä taikina voideltuun leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

Paista uunissa 175 asteessa noin ½h. Anna kakkupohjan jäähtyä.

Päällinen: Sekoita pehmeä margariini ja tomusokeri keskenään. Lisää seokseen tuorejuusto ja levitä tahna jäähtyneen kakkupohjan päälle. Ripottele pinnalle värillistä raesokeria

Vinkki:

  • pinnalle voi ripotella nonparelleja tai pähkinärouhetta
  • MA version saat kun teet päälliseksi tomusokerikuorrutteen: 250g (4dl) tomusokeria, 1 valkuainen, 2 tippaa sitruunan mehua. Sekoita valkuaisen joukkoon tomusokeria. Lisää sitruunanmehua ja sekoita seos tasaiseksi ja kiiltäväksi.
  • LG version saat kun korvaat jauhon LG jauhoseoksella