Porkkanaleivos LA SO

palaa, 50 cm syväuunipelti
Taikina:
4 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoa
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhoa
2 tl vaniljasokeria
2 dl öljyä / juoksevaa MA margariinia
6 dl (900g) porkkanaraastetta
Päällinen:
200g maustamatonta LA tuorejuustoa
100g juoksevaa MA margariinia / MA leivontamargariinia
1 pkt (250g) tomusokeria
Pinnalle:
värillistä raesokeria
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää kuivat ainekset ja tämän jälkeen loput ainekset. Levitä taikina voideltuun leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Paista uunissa 175 asteessa noin ½h. Anna kakkupohjan jäähtyä.
Päällinen: Sekoita pehmeä margariini ja tomusokeri keskenään. Lisää seokseen tuorejuusto ja levitä tahna jäähtyneen kakkupohjan päälle. Ripottele pinnalle värillistä raesokeria
Vinkki:
- pinnalle voi ripotella nonparelleja tai pähkinärouhetta
- MA version saat kun teet päälliseksi tomusokerikuorrutteen: 250g (4dl) tomusokeria, 1 valkuainen, 2 tippaa sitruunan mehua. Sekoita valkuaisen joukkoon tomusokeria. Lisää sitruunanmehua ja sekoita seos tasaiseksi ja kiiltäväksi.
- LG version saat kun korvaat jauhon LG jauhoseoksella