Mustikkakakku MA SO #

30.06.2017

Æ 28 cm piirakkavuoka 

Taikina:

4 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl kardemumma

1/4 tl suolaa

100 g juoksevaa MA margariinia

2 dl vettä

2 munaa

Pinnalle:

200 g (3 dl) mustikoita

1/2 dl sokeria

1 rkl perunajauhoja

Koristeeksi:

tomusokeria

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata margariini ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää taikinaan maito, munat ja margariini. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta vältä turhaa sekoittamista. Levitä taikina voideltuun piirakka- tai irtopohjavuokaan (halkaisija 26 cm). Lisää päälle mustikoista. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään ja ripottele seos mustikoiden pinnalle.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa haaleana. Koristele pinta tomusokerilla.

Vinkki:

  • LG version saat kun korvaat jauhon LG jauhoseoksella