Marjapiirakka MA SO #

18.11.2017

8-10 annosta, Æ 28 cm tai 20 x 30 cm piirakkavuoka

Taikina:

2 munaa 

1 ½ dl sokeria 

1 dl vettä

1 dl juoksevaa MA margariinia

3 dl vehnäjauhoa

2 tl leivinjauhetta

1½ tl vanilliinisokeria

Täyte:

200g /3 dl mustikoita tai muita marjoja

Päälle:

sokeria/hillosokeria

Munat ja sokeri sekoitetaan, lisätään maito, sulatettu rasva ja loput ainekset. Taikina kaadetaan voideltuun piirakkavuokaan. Marjat ja sokeri ripotellaan päälle. Paistaessa ne uppoavat taikinan sisään.

Paistetaan 200 asteessa n. 25 minuuttia.  

Tarjoa: Ripottele päälle sokeria ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Vinkki:

  • jauhon voit korvata sämpyläjauholla tai 1 dl grahamjauhoja + 2 dl vehnäjauhoa
  • LG versiossa korvaa jauhot LG jauhoseosta
  • jos haluat piirakasta kuohkeamman vatkaa munaa ja sokeria vaahdoksi hetken aikaa ennen muiden aineksien lisäämistä. Tällöin piirakasta tulee korkeampi ja marjat uppoavat enemmän taikinan joukkoon.
  • Pellillisen piirakkaa saat kun teet annoksen kaksinkertaiseksi