Marjapiirakka MA SO #
18.11.2017

8-10 annosta, Æ 28 cm tai 20 x 30 cm piirakkavuoka
Taikina:
2 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vettä
1 dl juoksevaa MA margariinia
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1½ tl vanilliinisokeria
Täyte:
200g /3 dl mustikoita tai muita marjoja
Päälle:
sokeria/hillosokeria
Munat ja sokeri sekoitetaan, lisätään
maito, sulatettu rasva ja loput ainekset. Taikina kaadetaan voideltuun
piirakkavuokaan. Marjat ja sokeri ripotellaan päälle. Paistaessa ne uppoavat
taikinan sisään.
Paistetaan 200 asteessa n. 25 minuuttia.
Tarjoa: Ripottele päälle sokeria ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Vinkki:
- jauhon voit korvata sämpyläjauholla tai 1 dl grahamjauhoja + 2 dl vehnäjauhoa
- LG versiossa korvaa jauhot LG jauhoseosta
- jos haluat piirakasta kuohkeamman vatkaa munaa ja sokeria vaahdoksi hetken aikaa ennen muiden aineksien lisäämistä. Tällöin piirakasta tulee korkeampi ja marjat uppoavat enemmän taikinan joukkoon.
- Pellillisen piirakkaa saat kun teet annoksen kaksinkertaiseksi