Mansikkajuustokakku LG, MU SO #

Tarvitaan 24 cm irtopohjavuoka, tarjottavaa noin 8-10 hlölle
Pohja
12 kpl GL Semperin Cookies-O´s täytekeksejä
noin 50 g maidotonta leivontamargariinia
Täyte:
2-3 l tuoreita mansikoita
200 g LA vaniljarahkaa
200g LA Violan vaniljatuorejuustoa
2 dl LA vispikermaa
3/4 dl tomusokeria
3 rkl vaniljasokeria
½ dl mansikkamehua
4 liivatelehteä
PIntakiille:
1 1/2 dl laimennettua mansikkamehua
1 dl hyytelösokeria
Murskaa keksit pakastepussissa, perunasurvimella astiassa tai leikkuuterällä varustetussa monitoimikoneessa. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Öljyä irtopohjavuoka (24 cm) reunus kevyesti ja ripottele päälle tomusokeria. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele keksimurska vuoan pohjalle.
Puolita noin puolet mansikoista ja laita ne kiertämään vuoan reunaa koko vuoan ympäri, ja aseta leikattu puoli vuoan reunaa vasten. Levitä pohjan päälle mansikan puolikkaita vierekkäin. Jätä loput mansikat koristeluun.
Laita liivatelehdet kylmään veteen seisomaan niin kauan kunnes ne pehmenevät. Mittaa tuorejuusto ja vispikerma yhdessä tomusokerin ja vaniljasokerin kanssa kulhoon. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi. Kiehauta liivatteelle tarkoitettu mehu erikseen ja rutista ylimääräinen vesi liivatteista. Sulata liivate kuumassa mehussa. Lisää jäähtynyt liivateseos hitaasti täytteen joukkoon. Levitä vaahto mansikoiden päälle. Nosta kakku jääkaappiin odottelemaan koristelua.
Leikkaa koristelua varten mansikat ohuiksi siivuiksi ja lado ne haluamallasi tavalla kakun päälle. Valmista halutessasi vielä kiille mansikoiden päälle kiehauttamalla mansikkamehu ja lisäämällä hyytelösokeri joukkoon. Kuumenna mehu kiehuvaksi, jotta sokeri sulaa nesteen joukkoon. Levitä kiille mansikoiden päälle joko pullasudilla tai lusikoimalla. Kaikkea kiillettä ei tarvitse käyttää. Riittää, että mansikat saavat ohuen kiillekerroksen. Laita kakku tekeytymään jääkaappiin 4h.
Kun kiille on hyytynyt. irrota vuoan reuna varovasti
kakusta. Voit auttaa irrottamista silikonisella tai muulla pehmeällä lastalla
vetämällä sitä vuoan reunaa pitkin. Varo naarmuttamasta vuoan pintaa.