LG Lehtitaikinasta joulutorttuja LG MA MU #

30.11.2017

9 kpl

Taikina:

1 pkt (250g) Millefoglie Schärin LG lehtitaikina LG MA MU

Täyte:

1 tlk (200g) luumusosetta

  Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön noin 3 h aikaisemmin. Ripottele työpöydälle ja kaulimelle jauhoseosta. Kierritä taikina varovasti auki rullasta ja kauli hiukan taikina tasaiseksi.

Puolikuu: Paina sopivan kokoisella mukilla ympyrän muotoisen tortun. Laita luumusosetta 1 tl keskelle ympyrää. Kastele vedellä ympyrän puolet reunoista ja paina toinen puolisko kastetun päälle. Painele reunat hyvin yhteen rypyttäen. 

Tähti: Leikkaa taikinalevy 9 neliöön. Leikkaa joka kulmista neliön keskustaan viillot. Laita 1 tl luumusosetta keskelle torttua ja taita sakara keralla keskelle käyttäen vettä jokaiseen saran väliin vettä. Voit tehdä tähtitortun myös niin että laitat kaikki neljä sakaraa keskelle yhteen ennen luumusoseen laittoa

Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia

Anna jäähtyä ennen tarjoilua

Vinkki:

  • myös Fria Gluten Free lehtitaikina GL MA SO sekä Vuohelan Herkun torttu- ja pasteijataikina LG MU SO sopii hyvin tarkoitukseen
  • vehnäjauhollisen version saat tehtyä 500g maidottomasta lehtitaikinasta jakamalla taikinalevyt ensin kahtia ja saa niistä 10 kpl torttuja
  • Lisää joulutorttu malleja löydät Valohoito   ja Mama project sivuilta
  • Helpoimman joulutortun Neliön saat kun leikkaat taikinasta neliön ja pistelet keskustan haarukalla. Laita 1 tl luumusosetta keskelle.