LG Lehtitaikinasta joulutorttuja LG MA MU #
9 kpl
Taikina:
1 pkt (250g) Millefoglie Schärin LG lehtitaikina LG MA MU
Täyte:
1 tlk (200g) luumusosetta
Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön noin 3 h aikaisemmin. Ripottele työpöydälle ja kaulimelle jauhoseosta. Kierritä taikina varovasti auki rullasta ja kauli hiukan taikina tasaiseksi.
Puolikuu: Paina sopivan kokoisella mukilla ympyrän muotoisen tortun. Laita luumusosetta 1 tl keskelle ympyrää. Kastele vedellä ympyrän puolet reunoista ja paina toinen puolisko kastetun päälle. Painele reunat hyvin yhteen rypyttäen.

Tähti: Leikkaa taikinalevy 9 neliöön. Leikkaa joka kulmista neliön keskustaan viillot. Laita 1 tl luumusosetta keskelle torttua ja taita sakara keralla keskelle käyttäen vettä jokaiseen saran väliin vettä. Voit tehdä tähtitortun myös niin että laitat kaikki neljä sakaraa keskelle yhteen ennen luumusoseen laittoa
Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia
Anna jäähtyä ennen tarjoilua
Vinkki:
- myös Fria Gluten Free lehtitaikina GL MA SO sekä Vuohelan Herkun torttu- ja pasteijataikina LG MU SO sopii hyvin tarkoitukseen
- vehnäjauhollisen version saat tehtyä 500g maidottomasta lehtitaikinasta jakamalla taikinalevyt ensin kahtia ja saa niistä 10 kpl torttuja
- Lisää joulutorttu malleja löydät Valohoito ja Mama project sivuilta
- Helpoimman joulutortun Neliön saat kun leikkaat taikinasta neliön ja pistelet keskustan haarukalla. Laita 1 tl luumusosetta keskelle.