Kuningatarjuustokakku LG LA MU SO #

18.11.2017

16 annosta, Æ 28 cm irtopohjavuoka

Pohja:

1 pkt (180 g) MA LG digestivekeksiä

75 g MA leivontamargariinia

Täyte:

2 x 200g LA kuningatarrahkaa

2 x 200g LA ranskankermaa

1 x 200g LA tuorejuustoa

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2-4 rkl vadelmahilloa

4 liivatelehteä

2 rkl vettä / vadelmamehua

Pinnalle:

2 prk kuningatar piltti sosetta

0,5 dl sokeria

2 rkl vettä / vadelmamehua

4 liivatelehteä

Jauha keksit monitoimikoneen leikkuuterällä tai murskaa ne muovipussin sisällä hienoksi muruksi. Sulata margariini mikrossa ja anna hieman jäähtyä. Sekoita sula keksimurujen joukkoon.

Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan (halkaisija 24 cm) päälle leivinpaperi. Voitele reunat ja pohja jotta piiras irtoaa valmiina vuoasta irti kauniisti. Levitä pohja-ainekset vuokaan ja taputtele tasaiseksi pohjaksi. Nosta pohja kylmään kovettumaan siksi aikaa kun teet täytteen.

Täyte: Pane täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Sekoita loput täyte ainekset hyvin sekaisin. Kuumenna neste pienessä kasarissa. Purista liivatelehdistä vesi tarkkaan pois ja liuota lehdet nesteeseen. Anna seoksen hiukan jäähtyä ja kaada se ohuena nauhana hyvin sekoittaen täytteen joukkoon. Levitä täyte kovettuneen pohjan päälle ja tasoita pinta tasaiseksi. Peitä vuoka foliolla ja nosta kylmään hyytymään vähintään tunniksi.

Päälle: Pane pinta liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Sekoita keskenään sose ja sokeri. Kuumenna neste pienessä kasarissa. Purista liivatelehdistä vesi tarkkaan pois ja liuota lehdet mehuun. Anna seoksen hiukan jäähtyä ja kaada se ohuena nauhana hyvin sekoittaen soseen joukkoon. Lusikoi seos tasaiseksi kerrokseksi juustokakun pinnalle. Kääri folio piiraan ja vuoan ympärille hyvin ettei folion pinta laskeudu pinnan päälle ja riko kaunista pintaa. Nosta kakku takaisin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita