Kauraomenaneliö MA MU SO

24.09.2017

50cm syväuunipelti 

Taikina:

2,5 dl vettä

25 g hiivaa / 1 pss kuivahiivaa

1 - 1,5 dl sokeria

0,5 tl suolaa

125 g Sunnuntain maidotonta margariinia

1 tl kardemummaa

n 500g vehnäjauhoa

Päälle:

n.5 dl omenasosetta tai 400g uuninpaisto kestävää omenahilloa

Pinnalle:

1,5-2 dl Sunnuntain maidotonta margariinia sulatettuna

1,5-2 dl sokeria

4-5 dl kaurahiutaleita (Myllyn paras)

Lisää kädenlämpöiseen veteen hiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Käytä monitoimikonetta sekoitukseen ja vaivaa taikinaa hyvin lisättäessä jauhoja. Lisää lopuksi sulatettu margariinia. Taikina saa olla hiukan löysähköä eli kun taikina irtoaa kädestä on se hyvä. Tehtyäsi taikinan, levitä taikina pellille voidellulle leivinpaperin päälle kädellä painellen. Anna taikina levyn kohota lämpimässä paikassa. Levitä levylle omenasose. Sekoita keskenään margariinisula, sokeri sekä kaurahiutaleet ja ripottele seos omenasoseen päälle.

Paista levy uunissa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. Leikkaa siitä neliön muotoisia paloja kun leivonnainen on hiukan jäähtynyt.

Vinkki:

  • LG versiossa korvaa pullataikinan jauhot LG jauhoilla jolloin kannattaa lisätä nesteeseen ½ rkl psylliumia (Anna nesteen turvota 10 minuuttia) sekä jauhojen joukkoon 1 tl ksantaania Jatka muuten taikinan tekoa normaalisti.