Herkku suklaamuffinit LG MA SO #

12 kpl amerikan muffinivuoka
Taikina:
3,5 dl LG jauhoseosta
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhoa
2 tl vaniljasokeria
3 rkl tummaa MA kaakaojauhetta
1 dl vettä
1 dl vahvaa kahvia
1 muna
100g=1 dl juoksevaa MA margariinia
80g Pandan MA ranskanpastilleja
Kuorrute:
2 dl Kaakaotomusokeria
1-2 rkl vettä
Santa Marian nonparelleja
Taikina: Sekoita kaikki
kuivat ainekset yhteen ja lisää neste, munat ja margariini joukkoon. Murskaa
ranskanpastillit esim. talouspyyhkeen sisällä kaulimella pieniksi. Kaada ne
lopulta taikinan joukkoon. Jaa taikina 12 voideltuun amerikan muffinivuokaan.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Muffinit ovat valmiit kun ne irtoavat hiukan vuokien reunoilta sekä pohja on hiukan ruskea. Pidä varmuuden vuoksi hiukan pidempään jos olet epävarma niiden kypsyydestä sillä luontaisesti gluteeniton leivonnainen vaatii enemmän kypsennys aikaa kuin tavallisella jauholla leivotut.
Kuorrute: Sekoita ainekset sileäksi tahnaksi. Levitä sitä leivonnaisen päälle. Ripottele nonparellit ennen kuin päällinen ehtii kovettua.
Vinkki:
- halutessa voit korvata ranskanpastillit vaikka 75g maidottomalla tummalla tai valkosuklaa rouheella
- kuorrutteen tomusokerin tilalle voit korvata valkoista / punaista tomusokeria
- koko kuorrutteen tilalle voit ripotella väriraesokeria
- Marjamuffini: korvaa kahvin, kaakaojauhon ja ranskanpastillit 3 dl marjoilla