Gluteeniton pizza LG LA MU SO #

15.08.2017

50 cm pellillinen 

Taikina:

2 dl kädenlämpöistä vettä

½ pss kuivahiivaa

½ tl suolaa

¼ dl öljyä

4 dl LG jauhoseosta

Päälle:

½ prk valkosipulitomattimurskaa

oreganoa / pitsamaustetta

Täyte:

50g metwurstia

½ punasipulin renkaina

100g kinkkua

1 prk (227g) ananas paloja

300g juustoraastetta

Pinnalle:

oreganoa / pitsamaustetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita suola. Lisää jauhot ja sekoita. Lisää lopuksi öljy. Levitä taikina saman tien suoraan pellille leivinpaperinpäälle öljytyin tai jauhotetuin käsin taputtelemalla. Anna kohota.

Leivitä taikinan päälle tomaattimurskaa ja ripottele päälle oreganoa tai pitsamaustetta. Laita täytteet haluamallasi tavalla.

Paista uunissa 225 astetta 10-15 min kunnes pinta ja pohja alkaa ruskistua

Ripottele pinnalle oreganoa tai pitsamaustetta.

Ennen tarjoilua anna pitsan jäähtyä hiukan

Vinkki:

  • vehnäjauhollisen version saat kun korvaat 4 dl LG jauhoseosta vehnäjauholla
  • muita täytteitä; ruskistettua jauheliha, sinihomejuusto, paprika, sientä
  • Vehnäjauhollisen version saat käyttämällä MA, MU, SO Pirkan tai LG, MA, MU, SO valmiin pakaste pitsapohjaa
  • MA pitsan saat jättämällä juuston pois, mutta tee silloin täyte kosteammaksi.