Gluteeniton pizza LG LA MU SO #

50 cm pellillinen
Taikina:
2 dl kädenlämpöistä vettä
½ pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
¼ dl öljyä
4 dl LG jauhoseosta
Päälle:
½ prk valkosipulitomattimurskaa
oreganoa / pitsamaustetta
Täyte:
50g metwurstia
½ punasipulin renkaina
100g kinkkua
1 prk (227g) ananas paloja
300g juustoraastetta
Pinnalle:
oreganoa / pitsamaustetta
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita suola. Lisää jauhot ja sekoita. Lisää lopuksi öljy. Levitä taikina saman tien suoraan pellille leivinpaperinpäälle öljytyin tai jauhotetuin käsin taputtelemalla. Anna kohota.
Leivitä taikinan päälle tomaattimurskaa ja ripottele päälle oreganoa tai pitsamaustetta. Laita täytteet haluamallasi tavalla.
Paista uunissa 225 astetta 10-15 min kunnes pinta ja pohja alkaa ruskistua
Ripottele pinnalle oreganoa tai pitsamaustetta.
Ennen tarjoilua anna pitsan jäähtyä hiukan
Vinkki:
- vehnäjauhollisen version saat kun korvaat 4 dl LG jauhoseosta vehnäjauholla
- muita täytteitä; ruskistettua jauheliha, sinihomejuusto, paprika, sientä
- Vehnäjauhollisen version saat käyttämällä MA, MU, SO Pirkan tai LG, MA, MU, SO valmiin pakaste pitsapohjaa
- MA pitsan saat jättämällä juuston pois, mutta tee silloin täyte kosteammaksi.