Elisen kääretorttu LG LA SO
60 cm leveä uuni
Taikina:
1 mitta munia = 5 munaa
1 mitta sokeria
½ mitta perunajauhoa
½ mitta LG jauhoseosta
2 tl leivinjauhoa
Väliin:
n. 1 dl notkeaa vadelmahilloa
Rahkatäyte:
2 dl vaahtoutuvaa LA kermaa
200g kuningatar LA rahkaa
1 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
Vaahdota muna ja
sokeria noin 10 minuuttia. Lisää jauhot ja leivinjauhe sihdin läpi. Kaada
taikina voideltuun leivinpaperilla päällystetylle syvään uunipellille ja paista
200 asteessa 10 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja anna
jäähtyä.
Väliin: notkista hillo sekoittamalla sitä juoksevaksi tai lisäämällä siihen hiukan nestettä
Tee täyte: Vaahdota kerma ja yhdistä siihen rahka ja sokerit.
Levitä ensin hillo ja sen jälkeen rahkatäyte. Kääri torttu rullalle siten että kääretortun loppu reuna tulee kääretortun alle. Rullaa leivinpaperi samalla kääretortun päälle sekä keittiöpyyhe leivinpaperin päälle suht tiukkaan, jolloin kääretorttu pitää kauniin pyöreän muodon. Laita jäätymään kunnolla jääkaappiin.
Tarjoa kääretorttua vaahdotetulla kermavaahdolla tai vaniljajäätelöllä
Vinkki:
- väliin voit myös laittaa: ananasmurskaa (valuta ylimääräinen liemi pois) ja 1 dl omenasosetta
- Vehnäjauhollisen version saat kun korvaat jauhoseoksenvehnäjauholla
- kääretortun voi laittaa pakkaseen vaikkakin torttu ei pakastu kivikovaksi.
- Munavaahtoa laskeutuu jos sitä vatkataan liian kauan, seisotetaan pitkään ennen uuniin laittoa, kolautetaan uuniluukkua tai taikinakuppiin. Vältä myös turhaa vatkaamista jauhojen lisäyksen jälkeen, jotta vaahto pysyy kuohkeana.
- kokeile korvata LA rahka Alpro Soya go-on; kasvispohjainen vaihtoehto rahkalle