Elisen kääretorttu LG LA SO

18.11.2017

60 cm leveä uuni

Taikina:

1 mitta munia = 5 munaa

1 mitta sokeria

½ mitta perunajauhoa

½ mitta LG jauhoseosta

2 tl leivinjauhoa

Väliin:

n. 1 dl notkeaa vadelmahilloa

Rahkatäyte:

2 dl vaahtoutuvaa LA kermaa

200g kuningatar LA rahkaa

1 tl vaniljasokeria

½ dl sokeria

Vaahdota muna ja sokeria noin 10 minuuttia. Lisää jauhot ja leivinjauhe sihdin läpi. Kaada taikina voideltuun leivinpaperilla päällystetylle syvään uunipellille ja paista 200 asteessa 10 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Väliin: notkista hillo sekoittamalla sitä juoksevaksi tai lisäämällä siihen hiukan nestettä

Tee täyte: Vaahdota kerma ja yhdistä siihen rahka ja sokerit.

Levitä ensin hillo ja sen jälkeen rahkatäyte. Kääri torttu rullalle siten että kääretortun loppu reuna tulee kääretortun alle. Rullaa leivinpaperi samalla kääretortun päälle sekä keittiöpyyhe leivinpaperin päälle suht tiukkaan, jolloin kääretorttu pitää kauniin pyöreän muodon. Laita jäätymään kunnolla jääkaappiin.

Tarjoa kääretorttua vaahdotetulla kermavaahdolla tai vaniljajäätelöllä

Vinkki:

  • väliin voit myös laittaa: ananasmurskaa (valuta ylimääräinen liemi pois) ja 1 dl omenasosetta
  • Vehnäjauhollisen version saat kun korvaat jauhoseoksenvehnäjauholla
  • kääretortun voi laittaa pakkaseen vaikkakin torttu ei pakastu kivikovaksi.
  • Munavaahtoa laskeutuu jos sitä vatkataan liian kauan, seisotetaan pitkään ennen uuniin laittoa, kolautetaan uuniluukkua tai taikinakuppiin. Vältä myös turhaa vatkaamista jauhojen lisäyksen jälkeen, jotta vaahto pysyy kuohkeana.
  • kokeile korvata LA rahka Alpro Soya go-on; kasvispohjainen vaihtoehto rahkalle