Appelsiinijuustokakku VLA MU

16 annosta, Æ 24 cm irtopohjavuoka
Pohja:
1 pkt (175 g) Pirkka LA kaurakeksejä
75 g MA leivonta margariinia
Täyte:
2 prk (à 180 g) Pirkka VLA Kevyt appelsiinituorejuustoa
2 tlk (à 2 dl) Vispy Alpro soya
1 tl vanilliinisokeria
2 liivatelehteä
1/2 dl appelsiinimehua
Pinnalle:
1 prk piltti päärynäsosetta
1 dl vettä
2 liivatelehteä
Koristeeksi:
mansikoita
Jauha keksit
monitoimikoneen leikkuuterällä tai murskaa ne muovipussin sisällä hienoksi
muruksi. Sulata kova margariini mikrossa ja anna hieman jäähtyä. Sekoita sula
keksimurujen joukkoon.
Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan (halkaisija 24 cm) päälle leivinpaperi. voitele reunat jotta piiras irtoaa valmiina vuoasta irti kauniisti Levitä pohja-ainekset vuokaan ja taputtele tasaiseksi pohjaksi. Nosta pohja kylmään kovettumaan siksi aikaa kun teet täytteen.
Pane täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää juusto joukkoon vatkaimen kanssa hyvin sekaisin. Mausta vanilliinisokerilla. Kuumenna appelsiinimehu pienessä kasarissa. Purista liivatelehdistä vesi tarkkaan pois ja liuota lehdet mehuun. Anna seoksen hiukan jäähtyä ja kaada se ohuena nauhana hyvin sekoittaen juustotäytteen joukkoon. Levitä täyte kovettuneen pohjan päälle ja tasoita pinta tasaiseksi. Peitä vuoka foliolla ja nosta kylmään hyytymään vähintään tunniksi.
Pane pinta liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Kuumenna neste pienessä kasarissa. Purista liivatelehdistä vesi tarkkaan pois ja liuota lehdet mehuun. Anna seoksen hiukan jäähtyä ja kaada se ohuena nauhana hyvin sekoittaen soseen joukkoon. Lusikoi sose tasaiseksi kerrokseksi juustokakun pinnalle. Kääri folio piiraan ja vuoan ympärille hyvin ettei folion pinta laskeudu pinnan päälle ja riko kaunista pintaa. Nosta kakku takaisin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
Irrota reuna vuoasta
ja nosta appelsiinijuustokakku tarjoiluvadille. Koristele mansikoilla. Tarjoa
kahvipöydässä tai jälkiruoaksi.