Piparileivokset GL LA SO #

30.11.2017

12 annosta, muffinivuoka

Taikina:

1 pkt (500g) Fria Gluten Free piparkakutaikinaa G MA MU SO

Voiteluun:

juoksevaa MA margariinia

Täyte:

1 rs (200g) LA maustamatonta tuorejuustoa

½ prk (á250g) LA maustamatonta rahkaa

munaa

6-8 rkl omenamarmeladia

omena raasteena

2 tl vaniljasokeria

6-8 rkl sokeria

Päälle:

erivärisin sokerikuorrutteilla tai piikerillä

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele muffinipellin syvennykset valmiiksi ja nosta pelti jääkaappiin. Leivo taikinasta ensin 12 pyöreää piparia kanneksi. Jaa loppu taikina 12 palaan. Pyörittele palat palloksi ja painele taikinapalat muffinipellin syvennyksiin siten, että taikina ylettyy kolojen yläreunaan asti. Laita pohjat ja piparikannet jääkaappiin jähmettymään täytteen tekoajaksi.

Täyte: Sekoita täyteainekset keskenään. Jaa täyte taikinapohjien päälle. Nosta piparikannet piirasten päälle.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä ennen irrottamista.

Koristele pinta esim. erivärisin sokerikuorrutteilla tai piikerillä.

Vinkki:

  • vehnäjauhollisen version saat korvaamalla taikinan esim. Myllyn Paras MA piparkakkutaikinalla
  • täytteeseen voit korvat omenan vaikka luumulla, karpalolla. Marmeladia ja/tai rahkaa vaihtamalla saat eri makuvaihtoehtoja