Piparileivokset GL LA SO #

12 annosta, muffinivuoka
Taikina:
1 pkt (500g) Fria Gluten Free piparkakutaikinaa G MA MU SO
Voiteluun:
juoksevaa MA margariinia
Täyte:
1 rs (200g) LA maustamatonta tuorejuustoa
½ prk (á250g) LA maustamatonta rahkaa
1 munaa
6-8 rkl omenamarmeladia
1 omena raasteena
2 tl vaniljasokeria
6-8 rkl sokeria
Päälle:
erivärisin sokerikuorrutteilla tai piikerillä
Sulata taikina
pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele muffinipellin syvennykset valmiiksi ja nosta
pelti jääkaappiin. Leivo taikinasta
ensin 12 pyöreää piparia kanneksi. Jaa loppu taikina 12 palaan. Pyörittele
palat palloksi ja painele taikinapalat muffinipellin syvennyksiin siten, että
taikina ylettyy kolojen yläreunaan asti. Laita pohjat ja piparikannet
jääkaappiin jähmettymään täytteen tekoajaksi.
Täyte: Sekoita täyteainekset keskenään. Jaa täyte taikinapohjien päälle. Nosta piparikannet piirasten päälle.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä ennen irrottamista.
Koristele pinta esim. erivärisin sokerikuorrutteilla tai piikerillä.
Vinkki:
- vehnäjauhollisen version saat korvaamalla taikinan esim. Myllyn Paras MA piparkakkutaikinalla
- täytteeseen voit korvat omenan vaikka luumulla, karpalolla. Marmeladia ja/tai rahkaa vaihtamalla saat eri makuvaihtoehtoja